Algemene dak en gevelwerken

Goten

Dakgoten hebben een belangrijke functie, namelijk het snel afvoeren van regenwater, wat in ons landje geen overbodige luxe is. Een goede afvoer zorgt ervoor dat regenwater niet langs muren en fundamenten naar beneden kan lopen. Wateroverlast onderaan de gevel kan als gevolg hebben dat fundamenten water opnemen of dat muren met opstijgend vocht te maken krijgen. De constructie van een goede afvoer bestaat uit een dakgoot en een afvoerpijp. Ook cornische bekleding is van groot belang om al het vocht buiten te houden.

Zink

De toepassing van zink bij de bouw heeft vele voordelen, zoals zijn uitstekende verwerkingsmogelijkheden, duurzaamheid en uitstraling. Bovendien staat het garant voor kwaliteit met een zeer lange levensduur en biedt zink een effectieve bescherming tegen weer en wind.

Koper

Koperen goten zijn aanzienlijk duurder dan zinken goten. Het is bij de overweging tussen koper en zink goed te bedenken dat een koperen goot wel 80 jaar meegaat. Een zinken goot moet bij normale omstandigheden na ongeveer 25 jaar vervangen worden.

PVC

PVC beschermt uw houtwerk:
  • U kunt de kleur aanpassen met de kleur van uw ramen en deuren
  • Uw houtwerk gaat langer mee
  • U moet de dakgoot niet elk jaar schilderen

Rubber

EPDM goten zijn DE vervanger voor de traditionele zinken goot. Met de EPDM Goten kunt u alle soorten goten bekleden zoals dakgoten, kilgoten en verhoolde goten. EPDM goten zijn de oplossing voor het sneller bekleden van uw goten en kenmerken zich daarbij door het eenvoudige en hoogstaande concept. Met de EPDM goten van Greven Dakbestrating bent u verzekerd van een goot met een extra lange levensduur, een waterafdichting met geringe milieubelasting en geen brand of vlamgevaar tijdens de plaatsing. Tevens zijn de EPDM goten in de winter en zomer beloopbaar en bestendig tegen velen basen zoals zure zouten, ozon en uv- stralen.